A-klas

Vanaf de leeftijd van 6 maanden kom je met je pup in de A-klas terecht. De enige voorwaarde is dat de geleider en liefst zoveel mogelijk leden van het gezin, 1 keer de theorieles gevolgd hebben. Deze gaat meestal door op de eerste woensdag van de maand in de kantine van ZVHS. De bedoeling hiervan is dat de geleider en huisgenoten weten hoe men een hond moet ‘opvoeden’ zodat je als geleider met een welgemanierde hond over straat kan.

In de A-klas wordt er nog steeds aangelijnd gewerkt. Dit omdat de honden meestal nog jong zijn en er altijd andere honden aanwezig zijn en de verleiding kan ontstaan om te gaan spelen. De oefeningen uit de puppyklas worden verder uitgediept (bvb.: tijd rekken, afstand tussen geleider en de hond wordt groter).

We blijven ook hier aandacht besteden aan het ‘ontstressen’ van de hond en het socialiseren van de hond en dit proberen we op een speelse manier te doen. De hond en het baasje moeten plezier hebben in de oefeningen die ze doen.

Iedere 1e zondag van de maand zijn er overgangsproeven. Hierin moet jij dan laten zien, dat zowel jij als je hond, de oefeningen die je in deze klas aangeleerd hebt, uit kan voeren. Als jullie slagen, mogen jullie overgaan naar de B-klas. Slagen jullie niet, geen paniek… volgende maand kunnen jullie opnieuw proberen en dan lukt het zeker wel.

Meer informatie over de overgangsproeven vind je hier.