Debutanten & Recreanten

 

Proficiat! Wanneer je in deze klas geraakt bent, wil dit zeggen dat je het gehoorzaamheidsbrevet of het intern brevet van ZVHS behaald hebt. Vanaf deze klas zijn de oefeningen iets meer gevarieerd. In grote lijnen zijn ze hetzelfde (aangelijnd volgen, niet aangelijnd volgen, houdingen,…) maar er worden echte wandelingen uitgezet. Hier wordt dan ook meteen het geheugen van de geleiders getest. Een ‘AW’ (andere wandeling/weg) lopen is echt niet zo moeilijk!!

De oefeningen worden op een andere manier benaderd. 
Zo is het apport vaak een grotere zoekoefening, fantastisch voor al die speurneuzen op het veld!
Er wordt ook veel uit het zicht van de hond gewerkt en ook een nieuwe oefening ‘het stokje’, wordt in deze klas ingevoerd. Dit is een oefening waarbij de geleider in een wandeling een stokje moet laten vallen. Aan het eindpunt “stuurt” deze de hond dan “op” om het stokje op te sporen en te brengen binnen een bepaalde tijd.

Belonen en vertrouwen geven is ook in deze klas nog zeer belangrijk. De geleider moet op de hond vertrouwen dat deze goed volgt, de houding aanneemt, … want bij twijfel, voelt de hond dit.

 

Debutanten

Slaag je voor je gehoorzaamheidsbrevet, dan start je in deze klas.
Vanuit deze klas kan je doorstromen naar de wedstrijdklassen Programma 1 en 2.

Heb je hier interesse in? Spreek dan de instructeur van de debutanten aan.

Recreanten

Slaag je voor je intern brevet, dan start je in deze klas.
Wens je toch nog verder door te stromen, kan je nog altijd het officiële gehoorzaamheidsbrevet afleggen en als je slaagt, start je alsnog bij de debutanten.