C-klas

Om in deze klas te geraken, heeft het je bloed, zweet en (soms) tranen gekost, maar je bent er geraakt. Het ‘grote’ doel komt nu stilaan in zicht… het gehoorzaamheidsbrevet.

 

Hond en geleider hebben al heel wat ervaring opgedaan. Vanaf nu kan dus ook los gewerkt worden. De oefeningen worden ook net iets moeilijker. bvb.: blijven liggen op 5 meter en dit 2 minuten lang, onaangelijnd volgen, houdingen op afstand, … .

 

 

In deze klas worden hond en geleider klaargestoomd om tijdens een “wedstrijd” hun diploma ‘gehoorzaamheid’ te halen. Hier worden soms nog extra lessen voor gegeven. Voor meer info kan je terecht bij de instructeurs uit deze klas.

De voorwaarde om aan deze “wedstrijd” te kunnen meedoen, is dat je in al bezit bent van een diploma  ‘test sociaal gedrag’. Dit kan je behalen vanaf het ogenblik je hond de leeftijd van 9 maanden bereikt heeft. Eens je dit in handen hebt, kan je, wanneer je hond 1 jaar is, deelnemen aan de test om het brevet te behalen. Hier ga je de oefeningen moeten doen die je in de C-klas leert. Er worden dan punten op gegeven. Voor iedere oefening moet je minimum de helft van de punten scoren en in het totaal minstens 70%.

Slaag je voor het brevet, dan staat de ‘grote gehoorzaamheidswereld’ helemaal voor je klaar en kan je met je hond deelnemen aan gehoorzaamheidswedstrijden in gans België.