C-klas

Om in deze klas te geraken, heeft het je bloed, zweet en (soms) tranen gekost, maar je bent er geraakt. 

Hond en geleider hebben al heel wat ervaring opgedaan. Vanaf nu kan dus ook los gewerkt worden. De oefeningen worden ook net iets moeilijker. bvb.: blijven liggen op 10 meter en dit 2 minuten lang, onaangelijnd volgen, houdingen op afstand, … .

 

Het ‘grote’ doel komt nu stilaan in zicht… het intern brevet of het officiële gehoorzaamheidsbrevet.

Je kan als geleider zelf kiezen voor welk brevet je wilt gaan werken.

Slaag je voor het officiële gehoorzaamheidsbrevet? Dan stroom je door naar de debutanten.
Slaag je voor het intern brevet van ZVHS? Dan stroom je door naar de recreanten.

Het officiële gehoorzaamheidsbrevet

Hond en geleider worden klaargestoomd om tijdens een “wedstrijd” hun diploma ‘gehoorzaamheid’ te halen. Hier worden soms nog extra lessen voor gegeven. Voor meer info kan je terecht bij de instructeurs uit de C- klas.

De voorwaarde om aan deze “wedstrijd” te kunnen meedoen, is dat je in al bezit bent van een diploma  ‘test sociaal gedrag’. Dit kan je behalen vanaf het ogenblik je hond de leeftijd van 9 maanden bereikt heeft. Eens je dit in handen hebt, kan je, wanneer je hond 1 jaar is, deelnemen aan de test om het brevet te behalen. Hier ga je de oefeningen moeten doen die je in de C-klas geleerd hebt en deze zullen beoordeeld worden. Voor iedere oefening moet je minimum de helft van de punten scoren en in het totaal minstens 70%.

Slaag je voor het brevet, dan staat de ‘grote gehoorzaamheidswereld’ helemaal voor je klaar en kan je met je hond deelnemen aan gehoorzaamheidswedstrijden in gans België.

Je traint vanaf dan ook met de debutanten.

Het intern brevet van ZVHS

Hond en geleider worden klaargestoomd om te slagen voor een interne proef. Deze proef wordt 1 keer per maand afgenomen, telkens op de laatste zondag van de maand.
Voor meer info kan je terecht bij de instructeurs uit de C- klas. 

De voorwaarde om aan deze proef te kunnen meedoen, is dat je in al bezit bent van een diploma  ‘test sociaal gedrag’. Dit kan je behalen vanaf het ogenblik je hond de leeftijd van 9 maanden bereikt heeft. Eens je dit in handen hebt, kan je, wanneer je hond 1 jaar is, deelnemen aan de test om het intern brevet te behalen. Hier ga je de oefeningen moeten doen die je in de C-klas leert. Er worden dan punten op gegeven.

Slaag je voor het intern brevet, mag je mee trainen met de recreanten.